Het verschil tussen hairstrokes wenkbrauwen en microblading

Een veel gestelde vraag, wat is nou het verschil tussen hairstrokes wenkbrauwen en microblading?

Wij zullen het even piekfijn voor je uitleggen wat het verschil tussen hairstrokes en microblading is!

De trend van tegenwoordig, volle zo natuurlijk mogelijke wenkbrauwen door middel van permanente make-up! Er zijn twee verschillende mogelijkheden om je wenkbrauwen het hairstrokes te pigmenteren. De eerste manier is door middel van een machine de tweede manier is manueel. Wat is nou het verschil tussen deze twee?

  • Machine; hiermee maken we de hairstrokes. Hierbij wordt er door middel van een naald zorgvuldig pigment in de huid aangebracht. dit kan met een 1 punts naald of meedere naalden bij elkaar. Dit hangt helemaal af van het gewenste resultaat.
  • Manueel; hierbij wordt er gebruik gemaakt van een pen. Die door middel van een opzet naaldje wordt manueel pigment in de huid aangebracht. Dit wordt microblading genoemd.

Maar wat is nou werkelijk het verschil? Voor het gewenste eindresultaat is er eigenlijk geen verschil. Bij de zetting daarentegen is er wellicht een verschil.

We zullen het even toelichten;

  • Hairtrokes; met een 1 punts naald zullen er  fijne lijntjes worden getrokken. Omdat er een naald wordt gebruikt, kan er preciezer worden gewerkt en zal dit minder trauma aan de huid aanbrengen dan microblading. Hairstrokes wenkbrauwen zijn in principe geschikt voor ieder huidtype. Al zal het bij een hele vette huid het eindresultaat wat minder mooi zijn.
  • Microblading; met deze techniek maak je mooie dunne strokes. Een veelvoorkomend nadel van microblading is, dat het helaas voor niet voor ieder huidtypen echt geschikt zal zijn, in tegenstelling tot machine werk. Waardoor dit sneller trauma aan de huid toe zal brengen, omdat er in een keer een hele rij naadjes door de huid gaan. Deze techniek is dan ook minder geschikt voor de vette, dunnere en gevoelige huid.